Mange ønsker gluten- og melkefrie, blodsukkervennlige alternativer å legge pålegget sitt på. En mulighet er disse knekkebrødene, som smaker kjempegodt med både smør, kokosfett, kjøttpålegg og ost på. Jeg har fått den av samarbeidspartner Elin, men originalopphavet er vi usikre på. Lag mange, og oppbevar i kjøleskap!
Slik gjør du:
3 dl linfrø eller chiaxfrø legges i bløt over natten (ca 8 timer) og knuses så med kjøkkenmaskin.
250 g hasselnøtter og 250 g mandler (eller andre nøtter) hakkes for hånd eller i kjøkkenmaskin og blandes med de knuste frøene, samt
ca 100 g gresskarkjerner
1-2 ss fiberhusk
5 dl vann
Fordel røren på 3 stekeplater med bakepapir, og skjær opp ruter i ønsket størrelse.
Stek cirka 15-20 minutter på 180 grader i varmluft.
Ta knekkebrødene ut, og skjær opp rutene på nytt.
Stek videre i cirka 15-20 minutter, eller til du ser at de er ferdige.