Hjernefabrikken drives av Anne Lene Johnsen
Helt siden Anne Lene var barn, har hun funnet svar på ting andre har lurt på, og forklart dem om det. Og det har hun fortsatt med, som kursholder, skribent, forfatter og gjennom mange ulike kanaler for formidling og undervisning.
Hun ble kjent for mange som “IQ-dama” i Dagbladet Magasinets lørdagsutgave hvor hun i flere år hadde sin egen populærvitenskapelige spalte. Hun er i dag en del av Helsepanelet i ukebladet Allers, hvor hun skriver om og svarer på spørsmål innen mental helse, og fast gjest på P4 i påsken. Sammen med spesialpedagog Elin Natås har hun skrevet bøkene “Hvordan fatte matte” (Panta, 2017/Alven Books 2021) og “Hvordan fatte norsk” (Panta, 2018), samt Møkkalekser! (Strawberry, 2021). og her viser de hvordan alle foreldre og andre voksne kan sørge for at alle barn og unge (og voksne!) kan lære hele grunnskolens mattepensum og norsk rettskriving. Hun har også gitt ut flere hjernetrimbøker på både Panta og Kagge forlag, inkludert bestselgeren Barnas store IQ-bok og lekeboka Mer moro med matte, samt “selvhjelpsboka” Slik blir du mer intelligent hvor hun skriver om hvordan man får hodet til å virke bedre. Anne Lenes eget hode har stort sett alltid virket veldig godt, og hun var “den skoleflinke”.
Anne Lene er utdannet Handelsøkonom/MBM fra Oslo Handelshøyskole/BI (1993) og har også en bachelor i psykologi med spesialisering på rusavhengighet fra Argosy University, USA (2013), samt fag fra masterstudier i kognitiv nevrovitenskap ved Universitetet i Oslo, og fra PhD-studier i sosialpsykologi. Hun har blant annet bakgrunn fra IT-, media- og konferansebransjen, har jobbet som PR-sjef og har i flere år jobbet med tilrettelagt undervisning for voksne samt prøvd seg som mattelærer i ungdomsskolen. I 2010 var hun med å starte Helsemagasinet vitenskap og fornuft hvor hun i flere år var medredaktør og nå er fagjournalist på temaer innen psykologi og mental helse. Hun har hele tiden vært opptatt av hva som skal til for å ha best mulig mental helse og funksjon og brenner for å spre viktig kunnskap om hvordan vi mennesker kan få bedre liv.