Sukkerfri ripssaft med bær fra nesten egen hage

Del dette:

Jeg er vokst opp med ripsbusker og all slags deilige ting min mor kunne lage med disse bærene: Gelé, paier og selvsagt saft. Jeg har ikke lenger ripsbusker i egen hage, men det har heldigvis Helsemagasinets sjefsredaktør, så jeg har vært på slang hos ham, og det er det blitt deilig saft av! Rips er en super kilde til vitamin C, og til grimaser – bærene er jo en smule sure. Derfor er det ofte enorme mengder sukker i de vanlige saftoppskriftene. Jeg byttet ut sukkeret med Steviasukker og Sukrin Gold, og slumpet bare oppi en slant. Har du andre foretrukne søtninger, bruker du dem. Eller, hvis du er en tøffing, trenger du kanskje ikke søtning i det hele tatt, men drikker ripssaften bar

Du trenger:

Ca 3 liter grovrenset rips (du trenger ikke fjerne stilkene)

Ca 1 liter vann

En dæsj med ønsket blodsukkervennlig søtning, for eksempel Steviasukker

Slik gjør du:

  • Ha bærene i en kjele.
  • Kok opp og la deretter småkoke i cirka en halvtime til bærene har sunket sammen.
  • Ha et kjøkkenhåndkle i en sil, plasser silen over en bolle, og hell saftblandingen i silen.
  • La det hele stå og renne av seg en god stund, minst en time.
  • Hell saften i en kjele, ha i søtning og kok opp på nytt. Smak til med mengden søtning.
  • Hell saften på rene, varme flasker.
  • Oppbevar flaskene kjølig og mørkt.
Gå tilbake
Del dette: